Det finns ett flertal fotografer som har blivit kända internationellt för deras förmåga att uttrycka sig konstnärligt genom fotograferingskonsten. I den här delen kommer du att få en kort genomgång på några av världens mest kända fotografer.

Annie Leibovitz

En av världens mest kända fotografer i nutid heter Annie Leibovitz. Annie föddes år 1949 och är en amerikansk fotograf. I slutet på 60-talet pluggade hon konst vilket öppnade dörren för fotografi. Årtiondet därpå, alltså på 70-talet började hon jobba för tidningen rolling stone där hon så småningom blev chefsfotograf och fotograferade ett flertal kända musiker. Förutom att hon har arbetat för rolling stone så har hon arbetat för ett flertal modemagasin. Till exempel Vogue och Vanity fair. Hon har i sin karriär fotograferat både rocklegender, kändisar, skådespelare och kungligheter.

David LaChapelle

David LaChapelle är en annan känd fotograf. David föddes år 1963 och är amerikansk fotograf. En anledning till varför David är en av världens mest kända fotografer är för att han tagit bilder som sticker ut i mängden och är ibland till och med kontroversiella. Hans foton är oftast färgstarka och kallas för kitsch pop surrealism. Han har jobbat som fotograf sedan 1980-talet för ett flertal stora tidningar. Bland annat new york times, vogue och rolling stone.

Ansel Adams

Nu när vi har berättat kort om två kända fotografer i nutid är det passande att vi även berättar lite om en fotograf som inte finns med oss längre men vars arbete lämnat ett stort avtryck. Ansel Adams föddes år 1902 och var en amerikansk fotograf. Han var bland annat med och uppfann en teknik som används än idag inom fotografi vilket är zonsystemet. Ansel har tagit ett flertal kända foton och var särskilt inriktad på landskap och natur. Idag finns hans verk på ett flertal museum och konstgallerier runt om i hela världen. Bland annat på moderna museet i Stockholm.

Vivian Maier

Vivian Maier föddes år 1926 och var en amerikansk fotograf. Hon växte upp i Frankrike men återvände till USA för att arbeta som barnflicka. Vid den här tiden tog hon ett flertal fotografier på människor hon såg på gatan. Hon tog faktiskt omkring 100 000 fotografier som skildrade samhället på gatorna. Till skillnad från de tidigare fotograferna så blev Vivian inte känd först efter hennes död då man upptäckte hennes bildskatt.