Om du har bokat ett stort fotojobb, till exempel en reklamkampanj, är det viktigt att du ser till att planera fotograferingen väl för att den ska bli lyckad. Vidare i artikeln kan du läsa mer om hur du underlättar inför planeringen av fotograferingen.

Skaffa en whiteboard

Med hjälp av en whiteboard har du bättre förutsättningar för att kunna planera inför fotograferingen. På din whiteboard kan du till exempel brainstorma idéer eller lägga upp en tidsplan för allt som behöver göras inför fotograferingen. Den kan också användas för att presentera dina idéer till klienten. Med andra ord är en whiteboard en bra investering för dig som är yrkesprofessionell fotograf.

Det finns whiteboards i olika storlekar. Ett tips för att hitta en whiteboard som passar dig och dina behov är att utgå från storleken. Har du ett större rum som ett konferensrum kan du köpa en större. Men om du har ett mindre kontor eller helt enkelt bara mindre plats i din studio ska du istället satsa på en mindre. Oavsett vilken storlek du väljer så fyller den sin funktion väl och du kan börja planera kommande fotograferingar på ett praktiskt sätt.

Förutom att du behöver en whiteboard behöver du även införskaffa särskilda whiteboardpennor samt sudd så att du kan sudda bort det du skrivit eller ritat när det behövs. Det finns pennor i olika färger såsom svart, blå, röd och grön.

Whiteboardtavlor kommer i olika prisklasser och de kan komma på hjul eller så kan de fästas på väggen. Välj den whiteboard som passar dig bäst.