Rök kan sätta en stämning utan like i fotografier. Den kan ge en dimmig eller het effekt, eller föra tankarna tillbaka till gamla Hollywoodfilmer. Men det gäller att fota röken rätt.

Om du söker efter bra Vape produkter i Sverige hittar du många olika slags vape-maskiner och e-cigaretter samt tillbehör som påverkar smaken och utseendet hos Haypp. För foton är det oftast bäst med så klassiska modeller som möjligt för att röken ska komma till sin fulla rätt.

Experimentera med ljuset

Det är framförallt ljussättningen som avgör om ett foto blir bra eller inte. Ett tips är att börja i ett mörkt rum hemma och att låta modellen röra sig som han eller hon vill. Ett annat alternativ är att anlita en person som kan blåsa rök åt modellens håll. Huvudsaken är dock att ljuset blir rätt. För bästa resultat bör du ha ett stativ eller något stadigt att luta dig mot. Låt modellen sitta i mörker men lys med en enda lampa på honom eller henne och ta bilderna med låg hastighet. Resultatet kommer att bli enastående eftersom röken från vapen kommer bilda former och skepnader. Glöm inte heller att ställa in fokuset rätt – om du vill att röken ska spela huvudrollen bör du fokusera på den, men är det modellen så är det bättre om du låter röken agera i bakgrunden.