I och med att de allra flesta äger en mobiltelefon som har en inbyggd kamera är det många som tar bilder dagligen. Men det finns även de som har en systemkamera och har fotografering som ett stort intresse. En person som har ett intresse för fotografi och fotograferar på egen hand men som inte får betalt för sitt arbete kan kallas för en hobbyfotograf.

På skoj

Det finns två varianter av hobbyfotografer. Den första är den sortens fotograf som bara fotograferar på skoj och inte har någon direkt ambition med sitt fotograferande. Denna typ av fotograf delar gärna med sig av sina bilder på sociala medier eller fotograferar för att dokumentera sitt liv. Att fotografera för att man tycker det är roligt eller för att man vill minnas något är en anledning så god som någon till att ta upp kameran och ta en bild.

Ambition

Den andra typen av hobbyfotograf är den som fotograferar med ambitionen om att växa sig större och kanske till och med börja jobba som fotograf. Denna typ av fotograf läser gärna på om fotografi och vill ständigt utvecklas för att bli bättre. Denna fotograf skiljer sig från den fotograf som fotar på skoj för att det ligger mer tanke och arbete bakom bilderna de tar.

Oavsett om du fotograferar på skoj eller för att du har en tanke bakom så kan det vara bra att tänka på att alla proffsfotografer en gång var hobbyfotografer. Därför ska du fortsätta fotografera och ha kul under tiden du gör det.