Eftersom konkurrensen för fotografer är hård kan det vara svårt att slå igenom som fotograf. Därför kommer du i den här delen att få några tips på hur du kan sprida dina foton och därmed få en större kundkrets, eller följarskara.

Använd sociala medier

Det absolut bästa sättet att sprida dina foton i dagens samhälle är på sociala medier. Att starta konton på sociala medier är ett väldigt bra sätt för dig att sprida dina foton, men också upptäcka andra fotografer. Instagram är ett bra sätt att visa upp dina bilder. För att fler ska hitta till ditt konto på Instagram kan du använda dig av hashtags och länka till ditt instagramkonto på andra sociala medier, till exempel Facebook. Det kan också vara bra att ha en hemsida om du erbjuder tjänster.

I verkliga livet

Förutom att du kan använda dig av internet för att få spridning som fotograf ska du inte underskatta de kontakter du har i verkliga livet. När du är på mingel eller träffar nya människor ska du alltid se till att ha ett visitkort nära till hands och ge det till de som verkar vara intresserade av dina foton.