Att redigera sina bilder är ett bra sätt för att de ska se mer proffsiga ut. Idag är det mer vanligt än ovanligt att man redigerar sina bilder inför publicering. I den här delen kommer du att få några tips på hur du kan göra för att redigera dina bilder.

Appar

Gillar du att ta bilder med hjälp av din mobilkamera kan det vara smidigt att ladda ner en redigeringsapp till din mobiltelefon och redigera direkt i mobilen. I redigeringsappar finner du olika verktyg och filter som tar dina bilder till nästa nivå. Några exempel på bildredigeringsappar är lightroom, VSCO, snapseed och afterlight.

Program2>

Sedan går det också att redigera dina bilder på datorn. Det finns ett flertal redigeringsprogram du kan ladda ner till datorn. Både de mer enkla men också de som kostar en slant i månaden. Det mest kända bildredigeringsprogrammet heter adobe photoshop.

Less is more

Du får redigera dina bilder precis så mycket som du vill. Men om du vill att de ska se proffsiga ut ska du tänka på att kanske inte dra iväg alltför mycket av det verktyg som jämnar ut huden. Många föredrar bilder där objektet ser verklighetstroget ut.