Alla som älskar att syssla med fotografi som hobby eller professionellt vet att inredningen av ett hem är en stor del av ett konstnärliga uttryck. Man kan säga att en tavelvägg är en blandad visning av fotografier (egna eller köpta), posters, litografier eller affischer. Hur du arrangerar dessa med olika storlekar, ramar, kompositioner, teman kommer att ge ditt hem en unik personlig stil. Det är få sätt som är så enkla och uppskattade för att ge ett hem karaktär och en snygg interiör oavsett hur tapeten eller väggen ser ut bakom tavlorna.

Egna foton

Fördelen med tavelväggar är att du kan blanda och mixa precis hur du vill. Använd gärna dina egna foton i kombination med fotografier från kända fotografer, filmstjärnor eller liknande. Var kreativ, personlig och använd gärna din fantasi genom att blanda modern fotokonst, gamla fotografier, färgglada posters, unik konst eller vackra litografier på samma vägg. Du kan till exempel skapa en tavelvägg med dynamisk form genom att blanda motiv, ramar och former i olika storlekar samt färger. Lita på din egen smak och stil när du väljer motiv, det är trots allt ditt hem som du inreder.

Enkelt att skapa en tavelvägg

Det är inte komplicerat, svårt eller särskilt dyrt att skapa en tavelvägg. Desenio är ett företag som gjort det väldigt enkelt att skapa en tavelvägg och erbjuder bland annat färdiga mallar. Det finns ett flertal olika mallar för tavelväggar med totalmått som är anpassade för både små, mellanstora samt stora väggar. Desenio har en hemsida där du kan hämta inspiration för din egen inredning genom att gå igenom deras tavelväggar. Du kan besöka olika rum samt stilar för att hitta den tavelvägg som passar dig bäst. Desenio skapar även skräddarsydda tavelväggar utefter rum samt inredninsstil. Här kommer du att hitta oändliga möjligheter samt val och det är endast din egen fantasi som kan sätta gränser. Hos Desenio kommer du garanterat att hitta den tavelvägg som passar ditt hem prefekt.

Minimalistisk tavelvägg

Om du inte vill ha en massa olika motiv kan du satsa på en minimalistisk tavelvägg. Det räcker till exempel med två fina tavlor som placeras över en möbel som dekorerats med passade föremål för att skapa intrycket av ett sitlleben. Teman kan göra det enkelt att dekorera en vägg i exempelvis köket. För dig som älskar kaffe kan tavlor med kaffe motiv ge en chick och kanske lite humoristisk charm. Vad som är viktigt är att du inreder ditt hem med en personlig stil som får dig att trivas. Fördelen är att motiven enkelt kan ändras och bytas ut när du känner att du behöver en förnyelse. Våga blanda färg, storlek och material på ramarna och kom ihåg att en abstrakt kombination kommer att ge ett underbart och livfullt intryck.

Tips