Om du tycker om att ta bilder så vill du säkert framkalla dem också och inte bara ha bilderna i telefonen. Tänk om du tappar telefonen eller att den går sönder eller blir stulen? Vackra foton kan förstoras, retuscheras och bli verklig konst. Det finns dock olika sätt att framkalla bilder även om själva tekniken är densamma.

Framkalla i egen studio

Att framkalla bilder i egen studio kräver verktyg och allt vad som behövs. Det kostar en slant men det är också ett väldigt kul jobb att bege sig ner i sin framkallningsstudio och se varje bild ta form. Tänk på ljuset och de framkallningsvätskor som krävs. Det är bra om du har din framkallningsstudio i källaren eftersom vissa lukter kan vara störande för omgivningen.

Framkalla bilder online

Om du vill låta någon annan ta hand om grovjobbet och bara få dina bilder i en bunt sedan, kan du låta framkalla dina bilder hos proffs online. Om du bara gillar att ta bilder men kanske inte riktigt bryr dig så mycket om själva framkallningsprocessen, samt om du har en radda bilder att framkalla, så kan denna lösning vara både prisvärd och effektiv. Hos Myfujifilm kan du göra så mycket mer än att bara framkalla bilder. Du kan även göra egna tackkort med bilder som du tagit, du kan göra coola skyltar för företaget eller du kan göra vackra fotogåvor och ge bort som present.

Fysiska framkallningsbutiker

Det är inte lika vanligt längre att framkalla bilder på ett fysiskt fotolabb som man gick in i förr, men det finns kvar på vissa platser. Kolla online genom att googla på vad som finns i din stad och kontakta dem. I storstäderna är det något vanligare att gå till en framstälningsstudio eller labb och få sina bilder i ett kuvert en vecka senare, även om de flesta bara behåller sina foton i sin telefon.

Skaffa egen printer

Det är är en enkel lösning som inte ger den bästa kvaliteten på dina bilder, men om du inte bryr dig så mycket funkar den fint. Du kan helt enkelt använda din egen printer och bläckstråleskrivare för att printa ut bilder. Tänk dock på att det är väldigt dyrt, speciellt om du printar ut bilderna i färg. Kvaliteten blir inte alltid som du drömt om heller. Använd fotopapper och inte vanligt kopieringspapper eftersom det sistnämnda ger riktigt ett mycket sämre resultat.

Tips