Naturen är fantastisk att fotografera och bjuder på många möjligheter till att få magiska bilder. Förutom att fotografera ute i naturen kan du fota växter i din egen trädgård eller blommor och växter du har inomhus för att skapa vackra bilder. För att göra bilderna mer personliga kan du odla upp dina egna växter som du sedan fotograferar. Om du vill odla lite växter från frö till planta ska du gå in på flo-rea.com och beställa fröer till de växter du helst av allt vill ha. Exempelvis är rosenskära en lättodlad sommarblomma som finns i flertalet varianter och som blir fantastisk på bild. Fröer till rosenskära hittar på du flo-rea.com. När du har dina blommor och växter kan du göra fina arrangemang för att skapa vackra bilder.

Tänk på ljuset

Om du även vill ut och fånga naturens vackra skepnader på bild finns det några bra knep som du kan använda dig av. Tidig morgon eller sen kväll är en av det bästa tidpunkterna för att hitta bra fototillfällen utomhus. Soluppgång eller solnedgång kan skapa magi. Om du vill ha fina färger i dina bilder ska du fotografera utomhus när solen står som högst. När du fotograferar mitt på dagen och himlen är blå kan det vara en fördel att vissa gånger använda ett polfilter som gör nyanserna tydligare.

Investera i ett stativ

Om du ska fotografera landskap och använder vidvinkel är det en fördel att få med förgrund, mellangrund och bakgrund. När du tänker på det kommer du att få en känsla av djup i bilden. I naturen är även teleobjektiv ett alternativ att använda för att kunna pressa samman perspektivet. Du kan även med ett teleobjektiv komma närmare djurlivet i naturen utan att skrämma iväg dem. När du ska ta olika naturbilder är det en fördel att använda stativ för att inte riskera att få skakiga bilder. Stativet är även användbart när du har en längre exponeringstid. Om du inte redan har ett stativ kan det vara en god idé att investera i ett om du har tänkt att fotografera mycket utomhus i naturen.