Om du gillar att fotografera men oftast använder en kamera kan det vara en bra idé att även lära dig fota med mobilen. Du har oftast med dig din mobiltelefon överallt och du vet aldrig när det kommer ett bra tillfälle som är värt att fotografera. Därför kan du ha stor nytta av att lära dig få riktigt bra resultat med mobilkameran. För att få en bra bild handlar det mer om teknik och den som står bakom kameran snarare än själva kameran. När du fotar mycket med mobilen är det viktigt att du även skyddar den. Om du har en Iphone 14 finns det massor med Iphone 14 Pro Max skal som har en innovativ design som gör att mobilens originalkänsla behålls. Det finns ett stort utbud av Iphone 14 Pro Max skal. När du skyddar mobilen minskar du risken att den går sönder om du tappar den medan du fotograferar.

Undvik att använda zoomen

Det första du ska göra för att fota kunna bättre bilder är att lära dig din mobiltelefons kamera. Alla kameror i mobiltelefonerna är inte lika. Ta reda på vilka inställningar som är bäst att ha och vilka ljusförhållanden din mobilkamera klarar av. En grundregel är att inte använda zoomen när du ska fotografera om du har en digital zoom. Du får bäst skärpa och bildkvalité om du istället går närmare ditt motiv.

Lek med olika perspektiv

För att få bättre foton är det en bra idé att testa olika perspektiv. Håll kameran i olika höjder och se vad du får för resultat. Ju mer du utforskar och testar desto mer kreativa och unika bilder kan du få. Om du vill få riktigt bra sommarbilder kan du testa att fotografera under timmen innan solnedgång och i samband med soluppgång. Ljuset är varmare då och inte lika starkt. När du fotar med mobilen ska du tänka på att rengöra linsen emellanåt. Ta för vana att alltid ha med dig en liten putsduk. Det är lätt att smuts och fett fastnar på linsen. Om du ska fotografera ett motiv som rör sig är det en bra idé att testa att använda burst mode. Då tar kameran flera bilder per sekund och du kan senare välja den bild som blev bäst.